Nykvarn Gnesta Loop

Nivå längd 92 km stigning 93 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 76% grus 24% asfalt
Start & Mål Nykvarn Loop
Skapare Gerry Askefalk
Fika Gustafsviks Levande Ljus
Nedkortning Pendel från Gnesta

Denna tur fungerar bra vår sommar höst. Vägarna håller sig hyfsat torra och inga stigsegment finns.

Starten i Nykvarn från Hökmossebadet, där finns en bra parkering. De första 5 km asfalt blir en bra uppvärmning innan man kommer ut på det fina gruset.

Väldigt få bilar ser man till, desto fler kor och hästar. Efter ca 24 km når vi Laxne och väder oss söderut. Vi passerar den fina bron, grusvägen längs vattnet är en klassiker.

Stranden

Vid Väsby tar vi oss förbi Klämmingebergsbadet och sedan Sörentunaa slott på vår väg mot Gnesta.

Cafét för dagen är i gammal klassisk 50tals stil. Små fina koppar och soffgrupper med spräckliga färger. Camp så det förslår. Prova gärna en räkmacka eller kanske lyxsalladen? Inte jättebilligt men ändå väldigt prisvärt.

När vi tagit påtåren beger vi oss mot Mölnbo och Järna. En trevlig sträcka med några få partier lite tuffare grus. Vid Järna passerar man genom Golfbanan och gör en Nordlig ögla. En sträcka asfalt Öster om Yngern och vi är inne på sista gruspartiet. Detta har några inslag av enklare stig men inget besvärligt. Sista biten är snäll asfalt tillbaka till parkeringen.

Ha en god tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel

2 kommentarer

  1. Jesper

    Klövetbron (Bron som går över sjön klemmingen) är nu helt avstängd. Rivning av bron har påbörjats. Beräknas klar men ny bro December 2024
    Bron är ca 30km in på denna rutt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén