Nivå Längd 135 km Stigning 86 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 90% grus 9% asfalt 1% stig
Start & Mål Rosvalla Nyköping
Skapare Gerry Askefalk
Fika Stigtomta &/ Nykvarn
Nedkortning

En långpanna från Nyköping. Vi börjar vid Rosvalla och slingrar oss ut via kanalen. Vi passerar E4 och vid km 10 börjar gruset på allvar.

Vid km 12 är det en kort HABm man rundar sjön vid vattenskidklubben.

En liten ögla Nordöst och så ner mot fallskärmsklubben. Vi rullar vidare mot Tista slott. Stax innan tisäng är det en kort hab innan vi når Stigtomta för en kaffe eller Pizza. En affär finns också.

Vägen upp mot Karlstorp är fantastiskt fin, följer Yngarens södra strand.

Vid km 70 är det dags för nästa flygfält, Björkvik. Turen fortsätter söderut till Ålberga, på den vägen bjuds vi på en rejäl backe.

Nu följer en fantastisk sträcka rakt sydost ner mot nävekvarn.

Väl där tar vi kanske en extra fika hos systrarna Bråhde, vid den vackra hamnen. Siktet är nu inställt på Nyköping, vi passerar Frankhyttan och cyklar över Ryssberget innan vi, rätt trötta kommer åter till Rosvalla.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel