Nivå längd 85 km stigning 90 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 80% grus 20% asfalt
Start & Mål Nyköping Loop
Skapare Gerry Askefalk
Fika Stendörren eller Tystberga
Nedkortning

Nyköping till Stendörren hem via Tystberga. Fantastiska vägar och vackra platser.

Starten från Nyköping går på asfalts längs utflyktsvägen, den är vacker i sig. Vi går sedan ut på gruset på riktiga kvalitetsvägar.

Slingrande, snyggt fingrus och vackra dalar och sjöar. En kort bit asfalt och vi är på väg till Stendörren, en för mig magisk plats. Ta tid där, utforska lite, kanske ett dopp och definitive en fika. Det finns ett system med broar och två grupper av öar att gå ut på. Naturrum ligger längst Norrut och där finns även fiket.

Nöjda cyklar vi vidare Norrut fortsatt lika vackert.

Spegel

Vid km 55 finns en passage som känns som man är på någons tomt, men så är inte fallet. Man passerar en landtunga och rundar ett fält. Fantastisk cykling ner mot Sjösa och åter till Nyköping.

God Tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel