Nivå Längd 113 km Stigning 96 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 95% grus 3% asfalt 2% stig
Start & Mål Nyköping
Fika Östermalma
Nedkortning Finns flera

En fin sväng från Nyköping med några hike-a-bikes, men de är inte för svåra och öppnar upp mycket grus.
Start i Oppeby, finns parkering där, se kartan.

Strax innan km5 finns en Runsten, alltid kul med sådana. Vid km 10 är det en HAB, men en kort bit. Vi kör rakt genom Långmossens naturreservat.

Vid Sibro finns en fornborg, Spistenen och en gammal kvarn. Vid km 39 kan man fylla vatten. Mycket fina vägar och så en 5 km spikrak väg SV till Kryckeläng där vi kör Erik en kort bit upp till Östermalma för välförtjänt fika.

Hem via kort sträcka på Erik och över Juresta. Kulturlandskap med öppna fält. Km 101 och km 103 har lite HAB men inte här något som ska avskräcka. Några öglor så är vi åter i Oppeby.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel