Nivå Längd 79 km Stigning 159 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 75% grus 20% asfalt 5% stig
Start & Mål GlömstaLoop
Skapare Staffan “Mr Smuts” Öberg
Fika Sorundabagaren
Nedkortning

“Mr. Smuts baklänges med Terrra Icognita” – En redig vända på Södertörns fina grusvägar. Mest grus och skogsväg, men några partier med stig. Ni kommer passera många fina områden samt Stockholm värsta soptipp efter ca. 30 KM… …Uppdatering 20210606, Stockholms värsta soptipp är numera stockholms värsta sandhög, då tippen efter att ha brunnit i månader slutligen släckts och täckts över med sand… Därefter en magisk väg över Fituna ned mot Sorunda. En av favoritrundorna som Spårvägen kört på sina Crossturer

Se upp: Efter 27 KM ska man in på en liten stig till vänster. den kan vara lite svår att hitta… Åk inte längre, då man kommer fram till en gård där cyklister INTE uppskattas. … Uppdatering 20210606, vi hittade ingen stig, den finns definitivt inte där GPS’en säger att man skall svänga av. Det kan finnas en stig några hundra meter längre fram men vi undersökte inte den utan tog vägen via gården. Det gick bra denna gång då vi bara var två cyklister. Sen fika på Västerby Hembygsgård rekommenderas!

Bild: Risto Aalto

Uppdatering 20210606, Efter 31,1km kommer en 600m lång sträcka med djup och mjuk sand. Det blir lite HAB om det inte är frusen mark. En hästgård intill ser till att sanden inte kommer att sätta sig. Det är att rekommendera att man rundar eländet genom att man fortsätter uppför backen till vägen, tar höger och höger igen så är man tillbaka på rutten.

Uppdatering 20210606, Efter 47,5km kommer man till en ledsen och arg gammal tant som är olycklig över att rutten dragits över hennes tomt. Hon har tagit fram och skyltat en alternativ väg till vänster som rundar tomten och ger henne den frid hon så önskar (se bifogad bild där de blåa prickarna markerar den alternativa rutten som vi tog. )
Update: Rutten modifierad enligt ovan!

Bild: Vid 47,5km Vänligen runda tomten enligt de blåa prickarna

Uppdatering 20210606, Mellan 58,3km och till 59km har någon behagat fälla ett antal träd över leden, antagligen för att förhindra motorcykelåkning. Det går att runda detta på höger sida om man inte gillar att kliva av och på hojen med jämna mellanrum… :/

Bild: Fällda träd över spåret…

Det är relativt kuperat under hela resan, men inga jättebackar.

Tåg till Flemingsberg alt. Tullinge


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

<

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel