Nivå Längd 82km Stigning 118 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 80% grus 19 asfalt 1% stig
Start & Mål cafe Le Mond -> Norrtull
Skapare Gerry Askefalk
Fika Finns flera, se rutten.
Nedkortning Pendel från Rotebro

Det här är en riktigt pärla! Absolut en tur att ta med vänner och gäster på.
Den börjar på Södermalm och slutar vid Norrtull.Sjönära är bara förnamnet, Årstaviken Mälaren Norrviken, Fjäturen, Rösjön och Edsviken.

I säsong kan man möta flanörer och andra cyklister så använd insidan.

Turen börjar med längs Årstavikens södra strand och så över Essingen. Vi kör sedan via vattnet förbi Borgberget och Ålstensskogen. Turen följer Mälaren hela vägen upp till Görväln. Många fantastiskt vackra passager.

Vi kör genom Jakobsberg och Järvafältet innan lite asfalt tar oss till Norrviken. Igen väldigt fina vägar. Passagen längs östra stranden är helt fantastisk.

Törnskogen är nästa passage. Se upp när ni passerar vägen strax före hästgården. Nu cyklar vi på östra sidan om Fjäturen och Rösjön.Kort passage på asfalt över Sjöberg och vi kommer till Edsviken vars östra strand vi följer.

Vid Nora Träsk finns en rolig träväg, Efter Kevinge är det transportcykling åter till Stockholm.

Gör er själva en tjänst och cykla denna!’
Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel