Nivå längd 102 km stigning 100 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 85% grus 20% asfalt 5% stig
Start & Mål Lida Loop
Skapare Gerry Askefalk
Fika Sorundabagaren
Nedkortning Ta bort en ögla eller två. Alt pendeln

Ganska tuff underlag på många ställen, en del sprängsten och en hel del bommar, av klättra över modell. Allt går dock bra köra med CX/Gravel.
Den här rutten är lite av en kameleont, stor skillnad på underlag. Det är dock en trevlig om än jobbig tur på mestadels fina vägar.

Från Parkeringen vid Lida är det ett kort stycke asfalt innan vi går mot Riksten och det gamla flygfältet vid Tullinge.

Riksten

Riktigt bra underlag och kanske en bom eller två. Vid km 9 t.ex.

Blå himmel

Vi cyklar genom skogen söderut, vid vissa tillfällen finns nylagd sprängsten utlagd, men det får man alltid räkna med.

Vid km 16 håll den södra vägen, det finns en gård som går att undvika på så sätt. Vid smedjan blir det en kort asfaltstouch innan vi går Norrut.

Smedjan

Vid km 28 når vi Pålamalmsvägen, men först en skön bro.

Bro

När vi vid km 32 går ut på gruset är det på en brant och stenig backe, kör efter din förmåga. Det finns en hyfsat brant uppförsbacke också efter em bit. Vi passerar Råby och Iselsta och får lite asfalt upp till Haga. Vill man ta en fika nu finns ju Rosenhill nedanför backen, gå till vänster då istället.

Vi gör nu en sväng till Hummeltorp och vidare ner mot Sorunda. En kort bit asfalt och vi kan ta en kaffe eller en lunch på klassiska Sorundabagaren.

Efter lunch är det lite snabb asfalt till Hemfosa, där kan man ju ta pendeln om man tycker det är nog, eller för den delen ta grusvägen Norrut till Tungelsta.

Vägen vi följer är annars grus till Segersäng och sedan vidare upp mot Grödby. Efter Källsta gör vi små öglor från södertäljevägen och vidare mot Byrsta. Vid Lövlund kommer vi ut strax innan Rosenhill och så grus sista vägen åter till Lida.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel