Nivå längd 90 km stigning 47 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 62% grus 38% asfalt
Start & Mål Lärbo Loop
Skapare Gerry Askefalk
Fika Gotlandsvåfflan & Bläse Kalkbruk
Nedkortning

Stenstrand

Lärbo Loop
En något kortare tur med en del asfalt men också helt fantastiska vyer och cykling nära vatten. Det är 10km till gruset startar, vid Hangvar. Vi hade ett spännande möte med en flock nyfikna och lösa kor! Annars är det såklart lamm överallt, däremot inga får? Varför? Fråga en Gute så får du svar…

Vid Hallshuk utsiktsplats har man en härlig utsikt. Kustvägen är väldigt fin och även om det blir asfalt em bit ner till Gotlandsvåfflan är det så bra cykling. Fiket har otroliga våfflor både mat och desert-varianter.

Efter Kappeslhamn tar vi Norrut och fortsätter till vattnet hela vägen till Bläse Kalkbruk , som är ett alternativt fikaställe. Ett gammalt kalkbruk som nu är museum, absolut värt ett besök.

Stenstrand som nu följer är en av mina favoriter på Gotland, kargt, nära vattnet, vackert och folktomt. Man får nypa sig i armen. Varför inte ta en sväng in till klassiska blå lagunen vid km 61?

Nu är det dags börja leta sig tillbaka och vi går mot Fleringe, snälla fina grusvägar gör upplevelsen behaglig.

Fleringe

Sista biten tillbaka till Lärbo går längs inte alltför upphetsande asfalt några km, men det är ett pris vi betalar för en bra tur ibland.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel