Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
94 87 2

Start & Mål: Kolmårdens/Krokeks station
Underlag: 88% grus, 10% asfalt, 2% singletrack
Fika: Mack och restaurang efter cirka 2 mil + en camping efter 6 mil
Nedkortning: Vid 34km kan man svänga vänster för att följa sjön och därmed korta c:a 2,5 mil
Skapare: Robin Larsson

Beskrivning

Av Robin Larsson har vi fått en trevlig tur i kolmårdsskogarna. Efter en kort bit så börjar turen på nunnebanan. Vilket är en gammal banvall som byggdes för att få ut virket ifrån alla träd som var tvungna att huggas ner efter nunnefjärilens härjningar.

Att se upp med!

På ett ställe längs rutten får man köra några hundra meter på en 2+1 väg men det finns en parkeringsficka efter en kort bit så man slipper stå på vägen när man ska svänga vänster.

X-tra vatten

Utöver fikaställena finns det två affärer samt någon pizzeria i Krokek där turen startar/slutar där man kan fylla på vätska.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel