Start & Mål: Knivsta Station
Underlag: 90% grus 9% asfalt 1% singletrack
Fika: Almunge
Nedkortning: De N öglorna, Gå N till Almunge efter 25km t.ex.
Skapare: Gerry Askefalk

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
111 82 2

En skön tur med väldigt lite asfalt och några små utmaningar.

Ut från Knivsta börjar vi på asfalt men sedan tar vi grus över Eggebyholm. Här finns ett par passager där man får lyfta cykeln och öppna/stänga några grindar.

Grind

Efter Östhammar börjar vårt grusmecka. Mil efter mil med jättefina vägar och omväxlande terräng

Ängar

När vi passerat Uddnäs och går upp mot Seglinge och Ellringe,undvik travbanan och se upp för hästar. Vid Ellringe är det en fin passage med singletrack vid km 44. Snart är det dags för fika och vi rullar sista biten mot Almunge på cykelbanan. Augusts Restaurang är öppen året om och serverar pizza och grillat, inget fancy men helt ok.

Efter lunch tar vi den södra vägen ner mot Länna och två öglor. Den första upp från Kvarnmyra och den andra på Kalle Blanks Väg mot Visteby. En eller båda av dessa är bra för nedkortning, skippa dem om ni vill korta ner turen.

Väl tillbaka i Länna så cyklar man asfalt en bit och går sedan ner på gruset söder om vägen. Man följer det gamla järnvägsspåret ner mot Marielund. Där går vi söderut och passerar Edabadet på väg mot Årby.

Länna

Nu börjar vi närma oss Knivsta men än finns en del grus kvar. Vi passerar Marma och Olunda och några sköna backar. Sista kilometrarna går på asfalt, nu är det bara ta pendeln hem igen. Ha en bra tur!

Snart i Knivsta

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel