Nivå Längd 59 km Stigning 141 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 80% grus 18% asfalt 2% stig
Start & Mål Håby
Skapare Fredrik Lundqvist
Fika Sorundabagaren
Nedkortning

Turen startar med en svag stigning mot Bäckevall. Fin grusväg med mer vildmark tar över efter sväng vänster vid N Harska.

Vid Örevattnet fortsätter färden vidare mot N Kärnsjön. Strax före Julseröd viker ni av till vänster och där kommer första korta skogsvägen som sedan övergår till grus.

Några kilometer på asfalt med Kärnsjön på höger sida tar vid tills det är dags att ta bro över älv och sedan grus genom Gunnarsbo Naturreservat.

Nu följer fina stigningar, varierande grusvägar och skogsvägar. En kort bit efter Skogen (strax innan motorcrossbana) är det sandigt och mjukt!

Efter små och fina vägar och skogsvägar efter Hult korsar ni asfaltsvägen för färd mot Nyröd. Här cyklade vi en kort stig med lite rötter nära vattenlinjen. Det går att köra grus förbi.

Väl framme vid asfaltsvägen blir det några hundra meter till höger innan det bär av till vänster på en fin utförslöpa där man får hålla tungan ”rätt i mun”.

Kort, kort på asfalt över bron och sedan höger och grus med stigningar. Härligt avslut med lätt utför till startplats

Fika tas med och intas vid Gunnarsbo naturreservat utmed älven.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel