Kaptens Knallt

Nivå Längd 79 km Stigning 98 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 75% grus 20% asfalt 5% stig
Start & Mål Universitetet -> Norrtull
Skapare Gerry Askefalk
Fika Kardemumma Täby Kyrkby
Nedkortning

En härlig tur som innehåller det mesta. Lite stig, mycket grus, vattennära, kanonbra fika och fina vyer.Vi börjar med Norra Djurgården, vissa partier ska man vara lite extra försiktig med, visa hänsyn. Vattnet är vår ständiga följeslagare, liksom hästar, får och en hel del flanörer. Vi hälsar glatt och respekterar alla, precis som vi själva vill bli behandlade.Efter Stocksund kommer vi till ett parti med några trappor, men de är väl värda besväret, vägen längs vattnet är superfin. Vi fortsätter längs Edsvikens Östra strand. Kort passage över Kärrdal innan vi kommer till de grymma vägarna vid Rösjön, backiga och fina.Törnskogens Naturreservat är nästa på tur och sedan går vi mot Täby Kyrkby för fika på Kardemumma.Efter fikat väntar Lövsättravägen och vidare ner mot Hägernäs. Vi följer sedan vattnet åter mot stan. Den gamla järnvägen genom Djursholm ska man inte missa.Avslutningen sker på Edsvikens västra strand.

Ha en grym tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel

2 kommentarer

  1. Stefan Åkesson

    Tack för igår “Grusets Vänner”, jag o polaren hade en härlig tur men rätt trötta på kvällen. Donerat till TUG.

    Vart är länken till Höstgruset 80km bilder 2022??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén