Järfälla Sigtuna Loop

Nivå Längd 122 km Stigning 103 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 75% grus 23% asfalt 2% stig
Start & Mål Jakobsberg Station
Skapare Gerry Askefalk
Fika Sigtuna & Steninge Slott
Nedkortning

En fin varierad tur med start & mål i Jakobsberg. Vi kör längs vattnet norrut mot Kungsängen, en liten ögla norrut vid Stäket.
Vi cyklar över Bro Hof Golfbana och sedan över Ekeby och så norrut förbi Grottberget.
Vid km 47 är det mycket noga att följa rutten, cykla INTE in på skyddsområdet, det kan sluta i arresten.
UPDATE Vid km 59 har markägare byggt hinder (olovligen) det går passera, men vill du inte så åk rakt fram vid km 57,7 istället och så Billbyvägen.

Turen går förbi Kolsta, Håtunaholm och så över bron och Erikslunds stuteri. Spännande och fina grusvägar leder oss sedan mot Wenngarns Slott innan vi viker ner mot Sigtuna. Det finns cafe på Wenngarn men jag tycker det är bättre nere i Sigtuna, där finns massor med bra ställen.

För att ta del av hamnen och allt det fina där, gör den en liten ögla, från km 71-80 är det mest asfalt. Vi får en ögla grus och kommer ner till Steninge slott, där finns också ett bra cafe, värt ta en paus kanske?

Grusvägar av mycket bra klass leder oss ner mot Rosendal och Manilla. Det finns flera alternativ vidare men den här rutten är den finaste, enligt mig. Vid km 100 passerar vi Upplands Väsby, där kan man ta pendeln om det känns så. Vid lövsta Stuteri är rutten uppdaterad då ägarna byggt en grusväg runt, ta den.

Från km 101-103 kör vi Långtomtastigen, ner till Båtbyggartorp.

Grusvägar leder oss ner mot Villastaden för att komma ut på klassiska Järvafältet. Grymt fina vägar där för oss sedan åter till Jakobsberg.

Järvafältet

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel

2 kommentarer

  1. Magnus

    Körde denna, fantastiskt fin.
    Just nu bygger dom något vid bro golf och det är stora staket där banan går, jag testade att köra runt den lilla pölen väster om sträckningen och vägen till bro-dikartorp, det var ett hål i staketet längre ner så man kan fortsätta, även där banan går förbi tegelbruket strax efter fanns det staket så fick hitta en omväg genom bostadsområdet i närheten. Kanske kan man ta hela vägen till vattnet vid dikartorp och ta den vägen bort till bostadsområdet.

    Efter Eriksunds säteri, efter gulfmacken så har tomtägarna lagt ris över vägen vid deras tomtgräns där bommen är. Kollar man heatmaps finns det en stig bakom huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén