Nivå Längd 73 km Stigning 130 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 85% grus 13% asfalt 2% stig
Start & Mål Hellas
Skapare Gerry ASkefalk
Fika Sorundabagaren
Nedkortning
Nya Albybron

Det här är en vacker runda, men mycket broar och spångar. Det är också en rätt jobbig runda vad gäller höjdmetrar. Brantaste backen kommer strax efter Albybron, upp till gamla gården.

Rutten passerar många helt fantastiska platser, men om det är blött, så pass på, vissa trädäck kan bli oerhört hala.

Det är ont om fikaställen, men Tyresta By kan fungera vid rätt tidpunkt. Varför inte ta med och sitt på en fin plats och njut av ditt kaffe?

Start i Hellas, sedan en runda i Erstavik, med passage av Saltsjöbaden. Vidare genom Tyresö till Alby och bron. OBS kort efter branta backen kommer en nedförsbacke som är lite stenig i 100m.

Vi fortsätter till Vissvassvägen, Åvavägen och så upp över Tyresta By.
Hemfärd längs Gammelströmmen och så rundas Barnsjön innan vi igen touchar Erstavik. Vi tar sista biten via broarna över Ältasjön innan turens sista backar betvingas på vår väg åter mot Hellas.

Mycket nöje!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel