Nivå Längd 81 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 50% grus 48% asfalt 2% stig
Start & Mål Haga Parken Södra sidan
Skapare Gerry Askefalk
Fika Viggbyholms stationscafe
Nedkortning

Stadstur från Haga, turen har mer asfalt än vanligt men är en väldigt trevlig tur, sjönära och vacker.

Den börjar upp längs Brunnsvikens västra strand, över Bergshamra och så upp mot Stocksund, Djursholm, Näsby Park och Hägernäs. Vi kör längs vattnet hela vägen till Hägernäs. Blandat grus och asfalt.

Vid Arninge är det en trängre passage innan man når superfina vägar vid Östra Ryd. Den går precis vid järnvägen och kräver bitvis att man bär sin cykel, men det är ingen längre sträcka.

Vi går vidare upp mot Rydbo och så söderut längs Ullnasjöns östra strand.

En bit asfalt förbi Arninge och Viggbyholm, vill man fika så kan jag varmt rekommendera Viggbyholms Stationscafé, år efter år på White List.

Vi rullar genom Gribbylund, grus över Erikslund, Stolpaskogen, Hagby och så sedan söderut längs Fjäturen och Rösjön. Bad kanske?
Vi rullar sedan över Enebyberg och Mörby innan vi återvänder mot Bergshamra och avslutar längs Brunnsvikens östra strand.

Ha en härlig tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel