yellow Längd 79 km Stigning 95/mil Tekniknivå 3
Underlag 78% grus 20% asfalt 2% stig
Start & Mål Märsta -> Stockholm
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hökeriet
Nedkortning Pendel från Norrviken

Det här är en envägstur från Märsta till Stockholm. Start vid Pendelstation i Märsta, går över Husby Ärlinghundra och en stor båge runt Arlanda för att passera rakt under inflygningen för Öst-Väst banan.


Rutten fortsätter över Sigridsholm och Lundalivs. Här viker rutten av söderut över Viby och så ner till Hökeriet som nås efter 32 km. Det är ett av mina personliga favoritfik i trakten.

En bit asfalt tar oss sedan till Husby och en båge över Lindö Golf. Fina grusvägar ner över Högvreten och Ekeby till Fresta.Där följer rutten Norrvikens västra strand och bryggar via asfalt till Edsvikens västra strand för att avsluta längs Brunnsviken västra strand till Stockholm.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel