Nivå Längd 87 km Stigning 65 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 95% grus 4% asfalt 1% stig
Start & Mål Eskilstuna
Skapare Pär Ekhamre
Fika Hjälmare Kanal Café
Nedkortning

Start vid Hällby skogskyrkogård i Eskilstuna, där finns ett begränsat antal parkeringsplatser. Annars är närmsta parkering Hällby IP och man får cykla till kyrkogården.


Man rullar ut på fina grusvägar över Råby-Rekarne och mot Kungsör och Lockmora. Efter ca 28km korsar man väg 56 och tar sig in vid stenbrottet.

Fina grusvägar tar er ned till hjälmare docka och kanalcafét (Finns ett till café några hundra meter längre ned vid Kvarnsjön.
Efter fikat håll vänster och åk efter en kort stigning på underbara grusvägar tillbaks till Eskilstuna och Hällby skogskyrkogård.

Hjälmare Kanal café eller Café Kvarnfallet ligger några hundra meter ifrån varandra.

Några korta sträckor med lite lerig/vattensjuk stig beroende på årstid.

Utöver caféerna, så får man åka in i Kungsör ifall det krisar. Snabbast är att följa väg 56 då.

Några parkeringar vid kyrkogården, men Hällby IP har fler och ligger 1,5km från start.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel