Nivå Längd 40 km Stigning 58 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 75% grus 25% asfalt 0% stig
Start & Mål Örebro
Skapare Gerry Askefalk
Fika Ässundets sommarcafé
Nedkortning

Hemfjärden runt, med lite modifiering. En kort och väldigt fin runda, men naturpark, bra fika och en cykelfärja som heter Åbäket :)

Från Slottet följer vi kanalen vidare ut på Rynningevikens naturreservat, unikt med sumpmark, sjökontakt och ett och annat djur.

Vi får ett stycke asfalt som har vägren och cykelbana innan vi viker ner mot Ässundet och dessa café och cykelfärjan, Åbäket.

En liten backe upp från Hjälmarbaden och lite asfalt innan vi åter kommer ut på fantastiska grusvägar, för att sedan rulla förbi Wadköping via kanalen.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel