Nivå Längd 134/109 km Stigning 31 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 70% grus 28% asfalt 2% stig
Start & Mål Halingbo eller Näs
Skapare Gerry Askefalk
Fika Holmhällar Vamlingbo
Nedkortning

Sudret, otroligt vackert otroligt kargt. Vi har två varianter som skiljer sig i längd primärt vid starten. Näs Kyrka eller Hablingbo.

Grusets vänner körde den kortare varianten, det är en tur där man ska ta lite extra tid för det är så mycket vackert att se.

Vi startar i Hablingbo och tar oss igenom Nisseviken söderut.

En sträcka asfalt tar oss ner mot Sudrets östra kust. Vi gör små öglor där och ner mot Holmhällar. Kustnära bort mot Hoburgen och så lunch vid Majstregården. Glöm inte ta bilder med Hoburgsgubben.

Vi tar oss Norrut via västra kusten för att sedan återvända via Kattlund.

Fika på Holmhällar eller Vamlingbo.

Det finns en del grindar på Östra sidan, var noga med att stänga efter dig. Efter Holmhällar är en del strand, se den kortare turen för hur man kör för att undvika sanden.

Ha en god tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Kortare variant

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel