Nivå Längd 105 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 84% grus 14% asfalt 2% stig
Start & Mål Tyresö
Skapare Mathias Haas
Fika Equestrian Café
Nedkortning Finns flera options

En riktigt episk rutt som börjar strax utanför Tyresö Centrum och tar sig sedan via Åva, Västerhaninge ut till Runsten där det finns ett utmärkt café mitt på sträckan. Sedan går färden tillbaka norröver förbi Paradiset och Lännaskogen för att sedan nå Ågesta.

Sträckan går mestadels på grus, cirka 15km är på asfalt och max två km är mer tekniska (tänk mountainbike). En del stigar kan vara svåra att se på grund av högt gräs men följer man bara GPS-rutten så ska man se dem!

Flera sträckor passerar ridvägar. Cykla långsamt, prata med häst och ryttare.

Fika på Equestrian Café Ligger halvvägs på sträckan.

I orterna Tyresö, Haninge, Västerhaninge finns det gott om affärer och bensinstationer. Det rekommenderas att fylla på vatten på caféet i Runsten.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel