Nivå Längd 91 km Stigning 110 m/mil Tekniknivå 4/td>
Underlag 75% grus 181% asfalt 7% stig
Start & Mål Grisslehamn
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hallstavik
Nedkortning

Spännande tur från Grisslehamn, med lite tekniska partier, Albert Engströms stuga och en hel del fina platser och naturreservat.

Redan efter någon km, får vi bekänna färg, vi går vidare till Väddös Nordligaste udde. Vid km 10 når vi en väldigt fin bropassage, Trästabron.

Vi går nu norrut på blandningar av stig, asfalt och grus. Vid km 25 gör vi en sväng i Häverö prästäng. Nästa etapp leder oss till Fiskarudden, en annan väldigt fin plats. Via några stigpartier cyklar vi ner till Hallstavik för lite mat och kaffe. Både affär och restauranger finns.

Färden fortsätter ner mot Häverö och så ner till sjön Bornan. Det är asfalt åter upp till Trästabron via asfalt men väldigt fin väg ändå.

Vi korsar sedan Väddö och upp till Albert Engströms stuga, väl värt ta en bild eller två och så är vi snart uppe i Grisslehamn igen.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel