Nivå Längd 71 km Stigning 126 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 50% grus 50% asfalt
Start & Mål Gränna
Skapare Cykling Jönköping & Calle Andersson
Fika
Nedkortning
Foto: Calle Andersson

Naturskön runda i på varierande underlag, här byts asfalterade vägar med grusvägar omvartannat. Du kör ut från Huskvarna mot Gissebo och Vista Kulle, där passerar du det populära cykelstråket vid Landsjön för att sedan i Skärstad vika in på fina grusvägar över Hillinge.

Grusvägarna tar dig till Gränna Golfklubb och ner vackra Röttle by som ligger precis vid Vätterns strand. Hemvägen börjar på asfalterade vägar tillbaka till Skärstad där du viker in på en grusväg som börjar med en lång backe upp till Lyckås, därifrån tar du dig till Gestra där du kommer få njuta av en fantastisk utsikt över Äppeldalen och Landsjön med Vättern som bakgrund.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel