Då har julen passerat och vi i Team Utan Gränser hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande jul. Nu är vi inne på sista veckan av detta konstiga år, som vändes upp och ned i mars med pandemin. Detta gjorde att de flesta lopp ställdes in under året. Vi levde på hoppet länge att något lopp ändå skulle gå att genomföra, men nej så blev det inte.

Att hålla igång och träna för en bättre hälsa är viktigt. Zwift blev något som allt fler sökte sig till under vårvintern innan det började bli lite mer behagliga temperaturer ute.

Team Utan Gränser finns självklart som cykelklubb även i Zwift. Medlemmar i klubben kan ansöka om att gå med i TUG CK på ZwiftPower där man gör detta. Då kan du köra race i TUGs namn eller bara träningscykla för glatta livet för att det är kul. Det går också att göra meetups, där du kan bjuda in kompisar och cykla med dem i grupp.

När utomhussäsongen började ta fart hittade många ut på vägarna igen, men evenemangen lyste med sin frånvaro pga restriktioner m.m. Men för våra sponsorers vetskap har våra cyklister, trots pandemi och allt varit flitiga att synas runt om Sverige. En bra bit över 100 medlemmar som både själva och mindre gupper har synts där ute på vägarna och skogarna.

Årets överskott

Som medlem i Team Utan Gränser betalar man en medlemsavgift som i de allra flesta cykelklubbar. Överskottet som inte används för fasta kostnader, donerar vi varje år till vår insamling till förmån för Läkare Utan Gränser.

I år blev det ett överkott inkl swishade bidrag från medlemmar och andra givare på 22 000 kr. Detta har vi nu skänkt till insamlingen.

Rapha Festive 500

Nu i mellandagarna pågår den traditionella cykelutmaningen #festive500 som innebär att man ska cykla 500 km mellan julafton och nyårsafton. Nytt för i år är att den även kan göras digitalt i Zwift. I skrivande stund är det åtminstone ett par medlemmar som både utomhus och inomhus försöker sig på denna utmaning.

Att cykla 500 km på 8 dagar är inte en lätt uppgift om man gör det i Sverige. Vårt väder kan innebära allt från regn, snö, is, lera, storm och kanske lite sol så här års. Det är inte dans på rosor att cykla den på träningscykel inne heller. Det kräver ett enormt pannben.

Vi önskar alla som kör detta ett fortsatt lycka till!

Nu blickar vi framåt

Vi hoppas att 2021 ska bli ett bättre år. Vi hoppas att vi kan få komma ut och synas i som grupp igen på vägarna. Insamlingen är fortsatt viktig för oss i Team Utan Gränser.

Just nu arbetar vi med att bland annat att få sponsorerna klara för 2021. Om du som företagare vill donera en summa till vår insamling, hör av dig till oss omgående. Vi ser sedan till att du får kontakt med vår sponsoransvarige som då kan berätta mer. Som tack får du företagets logotype tryckt på våra kläder under ett år.

TUG Gravel – grusvägscykling

Vi håller också på att skapa en en gravelsektion som du hittar i vår toppmeny här på webbsidan. Vi kallar den för TUG Gravel. Gravelcykling är en typ av cykling som ökat enormt i populäritet under 2020. Med hjälp av några eldsjälar från TUG kommer vi försöka göra mycket kring grusvägscykling under 2021.

TUG Gravelcykling
Foto: Gerry Askefalk

Vill du hjälpa oss att hjälpa?

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.