Välkommen till TUG Gravel

Vi är många här som älskar att cykla på grus,eller gravel som det också kallas. Vad är det då? Ja korta varianten, racer med feta däck på grusväg.

Gravel är många olika saker, snabba turer med maxpuls, långa turer med fokus på upplevelse och otroliga lopp som Dirty Kanza, Badlands och The Rift.

Alla är exempel på Gravel, en typ av cykling som är inkluderande, som sträcker ett värdigt finger i luften åt Velominati och ett segment inom cykling som industrin sätter sitt hopp till. För det är Gravel som skall generera intäkterna för nästan alla tillverkare.

Här måste man inte ha en särskild sorts cykel, ingen bryr sig om färgen på dina strumpor och starka och snabba kan cykla och ha kul med de som inte är lika starka, gruset förenar.

Vi som tagit på oss ansvaret att leda TUG Gravel är Gerry Askefalk, Mats Värnqvist och Risto Aalto. Vi älskar att cykla Gravel och hoppas vi kan få ännu fler att prova. Ett varningens ord dock, prova och du kommer bli fast.

Vi brinner också för TUGs insamling till Läkare Utan Gränser och vi hoppas att kunna bidra lite extra till den.

Så vad vill vi då göra?

Jo, vi kommer att anordna ett par events/lopp varje år med fokus på gravelcykling. Givetvis kommer vi göra ett samlat deltagande i andra lopp också med våra medlemmar från TUG med flera.

Tillsammans med den stora gruppen Gravel Bike Sverige kommer vi anordna gravelträning och turer som du kan följa med med på.

Häng med vår resa och upplev tjusningen med gravel!

Mats, Gerry & Risto för TUGG