Start & Mål: Gnesta
Underlag: 85% grus 15%asfalt
Fika: Sigrislund & Stjärnhov
Skapare: Gerry Askefalk

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
163 110 3

En lång och rätt krävande tur, backarna är många och rätt skarpa, även om hm/mil är normal. Det finns bra fika, men inte så lätt att korta ner då turen går runt sjön Båven.

DCIM\100GOPRO\G0011522.JPG

Vi startar från Gensta och når första gruset nästan direkt, några korta asfaltsskarvar, och vi går över Åkerslund, förbi bygget och Knackhammar. Vidare över Nydala och Vippala.

St Eriks leden går vi ut på, ibland kan det vara ansatt av skogsmaskiner men oftast väldigt fin att cykla på. efter 25km är det dags gå Norrut upp mot Fnöska.

Vid km 30 är det risk för hike-a-bike, rutten går längs kraftledningen men det är en kort bit, och leder oss vidare på fint grus. Slingriga fina vägar förbi Holmby och så ner mot Sibro för att ta oss över bron.

Strax innan Mälby kommer vi igen ut på gruset och börjar nog känna doften av kaffe i näsborrarna. Vi kommer till fiket vid km 74, Sigrislund

Väl fikade och lite mer utvilade fortsätter turen upp mot Flen, med bara några korta passager på asfalt. Vi åker aldrig in i själva staden utan tar norra öglan till Skebokvarn och sedan Norrut mot Björksätter.
Vägarna är väldigt fina, men ibland lite mjuka och det lagts ut nytt grus och som vanligt i Sörmland är backarna rätt skarpa.

Sista biten in mot Stjärnhov går på asfalt. I stjärnhov finns en Ica och en enklare pizzeria. Smakar riktigt gott kan jag lova.

Från Stjärnhov fortsätter de fina grusvägarnas eldorado. En ögla vid bläckhornet och så asfalt sista biten in till Gnesta. Trötta men glada tar man pendeln åter till Storstaden.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel