Start & Mål: Forsbacka
Underlag: 70% grus 28% asfalt 2% stig
Fika: Mackmyra golf, Friluftsfrämjandets sommarcafe eller Högsbo bruk.

Nivå Längd 58km Stigning 86m/mil Tekniknivå 2
Underlag 70% grus 28% asfalt 2 stig
Start & Mål Forsbacka
Skapare Anna Qvarfordt
Fika Mackmyra golf, Friluftsfrämjandets sommarcafé i Smörnäs eller Högbo bruk
Nedkortning

En lättcyklad rutt i järnriket Gästrikland där du passerar fyra bruk och en badplats.

Fyra gamla järnbruk passeras; Mackmyra bruk – som nu är mer känt fören annan sorts järn, Oslättfors bruk – med sin fina bruksgata som kantas av arbetarbostäder, Högbo bruk – med allehanda aktiviteter och matställen samt Forsbacka bruk – ett maffigt industriminne där verksamheten var igång så sent som på 1980-talet. Vid sjön Öjaren passeras badplatser, kan vara bra att lägga på minnet om du cyklar rutten en varm sommardag.

Finns en del utmaningar som är bra att veta om: Den lilla stigen mellan Svartberget och norra Forsbacka är stenig (ca 1 km). Bommar finns på Falltävägen (Mellan Åsbyggeby och Oslättfors)

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel