Nivå längd 116 km stigning 89 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 75% grus 23% asfalt 2% Singletrack
Start & Mål Furusund -> Upplands Väsby
Skapare Gerry Askefalk
Fika Växplats Nybyn & Lindholmen
Nedkortning Ingen

Båttur med cykling. Vi tog Vaxholmsbåt till Furusund och började med en lite tur run halvön, innan en fin asfaltssträcka på en mil tar vid. Var lite försiktig, det är inte vägren överallt men rätt ok ändå.

Fin asfaltsväg

Känns skönt lämna den stora vägen och gå söderut på blandat underlag.

Grus

Vid km 21 följer en bit stig längs en äng, bort mot Väsby.

Äng

Från Väsby ner till Sjöändan är det trevliga snälla vägar, vi har en grym dag, om än motvind, den kommer vara vår vän hela vägen till Upplands Väsby.

Vi går Norrut mot Sjöskogen och sedan en ögla som knappt fanns på kartan, men visade sig vara helt ok, många åtelställen och jakttorn.

Vi följer sjön vid Addeboda och tar oss mot Dalsgärde och Växplats Nybyn. Riktigt bra ställe att fika på, missa inte det.

Väl fikade tar vi en spännande väg Väster om kustlinjen och vidare mot Beateberg, om denna skulle visa sig påverkad så är det ju enkelt att ta vägen ner som alternativ.

Beateberg

Från ca km 62 är det en väg som skogsmaskiner använder, men helt ok underlag ändå. Vi letar oss ner mot Stångberga och mår bara kanon

Skogsmaskin

Vid ca km 76 är det en lite smalare stig, som är spännande att cykla, jag gjorde det i december också, även då är den helt ok.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel