Nivå Längd 121 km Stigning 144m/mil Tekniknivå 2
Underlag 80% grus 20% asfalt 0% stig
Start & Mål Fryksås Fäbod
Skapare Gerry Askefalk
Fika Älvdalen
Nedkortning

Grymt fin tur från Härliga Fryksås. Den börjar med en rolig nedförslöpa på asfalt och senda börjar en slakmota på ca tre mil mot Älvdalen.

Där finns lite fika options som Dalagatan mm.

Efter lunch är det en stigning innan en två mil lång nedförslöpa, med lite ondulation. En bit asfalt förbi Björka och så sandmyrarna söder om Våmhus. Lite sandigt på sina ställen så kör uppmärksamt.

Foto: Johan Wetterholm

Vid km 91 finns ett coolt litet utemuseum, stanna och ta en bild eller två.

Kort därefter kan man göra ett val. Rutten tar en den längre men flackare vägen upp till Hornberga gård, på asfalt. Därefter en stigning som är rätt snäll.

Vid km 117 kan man välja att köra rullskidospåret, en rolig ondulerad och kurvig sträcka på 2 km. Se upp för skidåkare bara. Alternativt kan man fortsätta rakt fram.

Grus Grus

Ha en fin tur.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel