Nivå Längd 81 km Stigning 44 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 50% grus 50% asfalt 0% stig
Start & Mål Uppsala
Skapare Ola Strandberg
Fika Fjällnora badplats
Nedkortning

Uppdaterad 2020-07-19 av Ola Själv.

En av mina favoriter från centrala Uppsala via Marielund och Fjällnora och på timmervägar genom skogarna tillbaka. Inte så episkt lång, och väldigt lättkörd, så passar perfekt om man inte har så mycket tid. Badplats efter 26 km om man känner för det!

Marielund är otroligt vackert, och det är fint när man korsar museijärnvägen Lännakatten.

Inga direkta utmaningar – det är ofta blött länge efter regn och länge in på våren, kan även finnas is kvar även när man tycker att världen har tinat upp. Ett kort avsnitt med bergkross.


Håll koll efter öppning i staketet från cykelbanan när man passerat under E4:an så att du kan korsa över till övergivet vägavsnitt mot Svia.

Fjällnora badplats har servering med lite varierande öppettider under året. Officiellt från 11 på dagarna, men man brukar kunna hitta personal tidigare och få köpa kaffe, åtminstone på lite mer frusna dagar :)

Startpunkten ligger vid stor allmän parkering nära Uppsala C.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel