Nivå Längd 142 km Stigning 87 m/mil Tekniknivå 4/td>
Underlag 65% grus 27% asfalt 8% stig
Start & Mål Enköping
Skapare Gerry Askefalk
Fika Lifs Veckholm Gränsö slott
Nedkortning
Lantcharm: Idag Fånö

Enköping, Fånö och Mälarens Nordligaste Bokskog. Gränsö Slott och många vackra vyer parat med lite hike a bike och en hel del möjligheter att korta turen om så önskas.

Vi börjar med att cykla till Grillby via gruset längs järnvägen, sen går vi över Säby och Fånö, oerhört vacker Bokskog. Vid Hacksta har vi första stigpassagen.

km 35 vid Veckholm finns en Livfs, en obemannad affär om man behöver något. Vid km 53 kan man välja att korta turen ca 15km ta då höger. Väljer man istället att följa turen får man ett par fina gruspassager och en del asfalt.

Vid km 55 är det en lite teknisk stig som går att undvika till priset av asfalt.

Vid km 57 kan välja bort hela udden och kapa 22km, tar man hela blir man belönad med fint grus och lite stig. Vid km 85 har vi också en stigpassage.

Vid km 87 är sista nedkortningen – 10km men då missar man fina Gränsö slott och slottsfika :)

Gränsö Slott Hotel & Spa i Västervik – uppdaterade priser för 2022

Vid km 100 är det en lite längre bit stig likaså vid km 105 om än något kortare. Vill man ta ett bad så finns fina Koffsan om man fortsätter vid vattnet vid km 115.

Resten av vägen upp till Enköping är snäll och avslutas genom skolparken.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel