Nivå längd 51 km stigning 119 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 60% grus 39% asfalt 1% Singletrack
Start & Mål Start och mål funkar fint vid skolan i Koler eller sjön. Vid sjön finns grillkåta och bastu och sandstrand!
Skapare Jonas Lundmark
Fika efter 18km finns det en butik
Nedkortning

Rutten är ett cykellopp som arrangerats i fem år men som tagit paus pga. ett omfattande byggprojekt i området. Nu är det fritt fram att rulla den här rutten som inledningsvis går på asfalt 18 km, men som sen dyker in på ödsliga och vackra skogsvägar och grus. Totalt är väl 20 av 51 km på asfalt. En matbutik finns i Långträsk, efter 18 km, sen finns inget annat. Rutten syftar till att lyfta fram hela området som har miltals med fina grusvägar och kan med enkelhet användas som utgångspunkt för längre turer. Ett exempel är den rutt loppet kördes de första åren som gå intill denna.

Ett par kilometer med ganska dålig skogsväg där man får hålla ner farten pga. stenigt underlag. Myggigt som tusan så snittfarten bör hållas uppe.

Under bärsäsongen växer det hjorton på myrarna vid sidan om vägen, så kring 40-48 finns det bra bärställen där man också kan stanna och sitta på en torr backe vid vägen och fika.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel