Nivå Längd 74 km Stigning 165 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 70% grus 30% asfalt
Start & Mål Delsbo
Skapare Christian Croona
Fika Nya Konditoriet Delsbo
Nedkortning

Rutten börjar (och slutar) utanför Nya konditoriet i Delsbo. Första biten av turen går på mestadels asfalt men efter ca 10 km kommer vi in på grus, mestadels hårt packat och lättrullat. Vilket på ett sätt är skönt eftersom att  första halvan av rutten innehåller majoriteten av klättringen.

Efter ca 33 km nås den högsta punkten på rutten, ca 300 meter högre upp än Delsbo, härifrån är det skönt rull nedåt på mestadels “snabbt” grus, rekommenderar att inte gasa på alltför mycket, då det trots allt är grusväg och ganska långt till lasarett! Färden fortsätter förbi bondgårdar och lite sjöar innan vi mot slutet kommer in på asfalt igen och passerar sandstränder vi sjön Dellen och är tillbaka i Delsbo för en fika.

Beroende på period så kan jakt pågå i området, men det är tydligt utmärkt.

37 km in i rutten kan man välja att ta en ca 5 km tur till gröntjärn som är en grönskimrande tjärn, väl värd de extra kilometrarna om man inte är trött, perfekt plats för medhavd fika också.

Fika på Nya konditoriet Delsbo

Finns en färskvatten källa utmärkt på rwgps rutten (26 km från starten)

Dåligt med parkering utanför konditoriet vid starten, men finns matbutiker med stor parkering inom 300 meter från starten.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel