Nivå längd 111 km stigning 84 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 81% grus 19% asfalt
Start & Mål Start: Norrvikens IP Mål: Norrtull
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hökeriet, Rosersberg
Nedkortning Stanna vid Norrvikens IP, Pendel från Märsta t.ex.

En snäll tur på väldigt fina vägar och med fantastiska fika. Jag har kört denna alla årstider. Få utmaningar och vackert. Vill man avsluta på Norrviken istället för att cykla åter Stockholm är det ju enkelt att korta turen.

Man startar och cyklar längs Norrvikens Västra strand, upp mot Fresta, Kragsta och Johannesudd.

Fresta

Vi ringlar oss genom Ormsta och vidare längs Angarns Norra sida på härliga och snälla vägar.

Ormsta

När man når Vada Kyrka kan man fylla vatten, om så behövs, eller kanske bara ta en paus? Vägen som nu tar oss mot Lindholmen är fylld av historia. T.ex. påstås det att Gustav Wasa är född här…

Gustav Wasa?

Framme vid Lindholmen så är det ett kort skutt på asfalten till fantastiska fiket, Hökeriet. Har ni aldrig varit där rekommenderas ett besök varmt.

Stärkta cyklar vi vidare Norrut mot Vaxtuna, över Ekeby och Tjusta GK. Vi undviker Märsta och sätter sikte på Rosersberg, via Krogsta. Passerar på underbara vägar genom Upplands Väsby för att kanske ta dagens andra fika på Cafe Villa Ed?

Vägen längs Edsjön är fantastisk den med, Grindslantens GK passeras och vi tar en snäll väg över Östra Järvafältet. Det är här man kan gå åter mot Norrviken om man vill korta turen.

Fortsätter man är det längs Edsvikens Västra strand, Ulriksdal och Haga.
Här kan det ibland vara mycket folk så anpassa farten och visa hänsyn.

Ha en fantastisk dag i sadeln!

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel