Nivå Längd 242 km Stigning 87 m/mil (2,105hm) Tekniknivå 3
Underlag 85% grus 13% asfalt 2% stig
Start & Mål Taxinge Slott
Skapare Gerry Askefalk
Fika Grassa Strängnäs, L:a Vasskär Skottång
Nedkortning Många varianter finns

En grym långpanna. Ursprunget är okänd, men den är modifierad av mig. Det här är en jobbig runda, många backar, många skarpa backar och lång. Det finns inga riktiga sätt att avbryta, iaf inte så man kan ta sig hem med allmänna transportmedel. Mälartågen kan fungera från Strängnäs men det är redan efter 67 km.

Vid 23km kommer en kortare passage som ibland kräver hike-a-bike, ibland cykelbar. I åkers Styckebruk kan man fylla energi och vätska, om så behövs. Vi tar asfalt ner till Mariefred och så vidare på fantastiska vägar mot Strängnäs.

Väl där fikar man bäst på Grassagården. Vägarna på gamla skjutfältet är superfina och sedan är det en bit asfalt till Björsund.
Nu går vi Söderut, skarvar med lite asfalt på sina ställen, men mest riktigt fina grusvägar.

Efter 145km når man Kalkbro, ett gammalt kalkbrott. Väl värt ett besök.

Lilla Vasskär B&B är vårt sista fikastopp. Ett fantastiskt ställe, men ta kontakt i förväg.

Lilla Vasskär

De sista sju milen är på rätt kuperade men oerhört fina vägar, väl framme på Taxinge är nog själen nöjd och benen trötta.

Bra kört!



Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel