Start : Bålsta
Mål: Stockholm
Underlag: 70% grus 25%asfalt 5% Stig
Fika: Cafe Villa Ed
Nedkortning: Flera alternativ då man följer Pendeln,
Djurgården kan också skippas
Skapare: Gerry Askefalk

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
87 90 3
Magi

En envägstur från Bålsta till Stockholm. Man kan korta lite varstans och bra fika får man på Villa Ed. Ännu en rutt som görs möjlig via det grymma pendeltågsnätet.

Vid Starten från Bålsta är det noga följa rutten, efter ett tag är stigen smal, men belöningen stor. Vi tar oss över Bro Hof GK och ner mot Kungsängen. Den lilla kroken vid Dalkarlsbacken ger benen lite extra.

DCIM\100GOPRO\G0012584.JPG

Efter Stäket går vi rakt norröver utan några svårigheter och på bilfria grusvägar. Sista biten till fiket är det asfalt, ibland rätt skönt som omväxling. Väl stärkta cyklar vi den fina sträcka längs Edssjön och genom allén vid golfbanan.

DCIM\100GOPRO\G0010962.JPG

Järvafältet är klassisk mark, många fina vägar och trevliga omgivningar.
Vi tar oss sedan ner mot Tegelhagen för att följa Edsvikens västra strand ner över Ulriksdal och så genom Tivoliparken ut mot Norra Djurgården.

Vi går mot Gärdet och Källhagen för att ta oss runt hela Djurgårdens strand och in mot Stockholm. Vid Frisens park är det asfalt fram till Strandvägen. Ingen som cyklar denna tur kommer ångra sig, den har det mesta.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel