Nivå Längd 94 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 90% grus 10% asfalt stig
Start & Mål Askersund
Skapare Gerry Askefalk
Fika Vrestorp har olika alternativ
Nedkortning Finns flera alternativ.

Askersund Sporthall är start och mål. Vi snirklar oss ut via Husabergs Udde över Grönlid och Bäckatorp.

Norrut mot Starketorp. Vi går väster om Myggedalen. Sedan väster mot Vrestorp. Här finns affärer och flera olika caféer och restauranger.

Turen gör en avstickare upp till utsiktstornet, kanske bra ställe för en bilder eller två? Vi går söderut mot Kårberg, om man vill kan ta ett dopp vid Östersjöns Badplats. Vi rundar samma sjös södra spets och går så upp mot Anten.

Lite asfalt till Läggesta och så en västlig loop, är man trött kan man fortsätta på asfalten söderut. Några km kvar så är vi åter Askersund.

Hoppas ni får en trevlig dag i sadeln!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel