Nivå Längd 164 km Stigning 76 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 70% grus 29% asfalt 1% stig
Start & Mål Västerås
Skapare Gerry Askefalk
Fika Markan Strömsholm, Villa Vanilla Surahammar
Nedkortning

En fin tur från Gäddeholm, öster om Västerås, via Surahammar och tillbaka. Man kan parkera vid skolan vid Malmen t.ex.

Den första milen är helt grym, lite av känslan från Jurassic Parc! Vi följer sedan Västerås kust, mestadels på asfalt till Lilla Rytterne Kyrkoruin. Vi snirklar oss sedan fram mot första stoppet, klassiska Strömsholm, och fika på Markanteriet!

Vi letar oss sedan norr mot Lisjö, en bra mix av skog och kulturlandskap.

Vid km 103 kommer vi till Lisjöbanan, en fin gammal banvall och vid km 105 passerar vi en hästgård, ta det lite extra lugnt där. Strax innan Surahammar passerar vi en fin bro. Kanske en kaffe på Villa Vanilla?

Surahammar -> Skultuna

Mellan Surahammar och Skultuna är det på sina ställen lite grövre grus. Vi går söderut via Åkestaåsen och rundar Norra Tunbytorp och passerar flygplatsen vid Klinta innan vi är åter på Malmen.

Det finns många olika sätt att korta rutten på men jag tycker den är fin som den är.

Ha en trevlig tur.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel