Nivå Längd 32 km Stigning 89 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 80% grus 19% asfalt 1% stig
Start & Mål Arninge Loop
Skapare Bengt Rehn
Fika Våffelstugan i Rönningeby
Nedkortning

En trevlig grusloop som är perfekt för ett kort träningspass. Lättcyklade grusvägar i varierande landskap. En riktigt fin backe finns efter Rydboholms slott.

Bommar förekommer på ett flertal platser. Vid passage av Ullnaån vid Hägernäsviken så är det ett smalt stigparti samt hike a bike över Ullnaån.

Ett arbetsområde för dagvattendammar medför under byggnationen att passagen längs roslagsbanan är smal och lämpligen genomförs gående på en sträcka av ett par hundra meter. Vid Rönningeby och Skavlöten är det ofta många gående under helgerna och hänsyn till dessa visas naturligtvis.

Våffelstugan i Rönningeby har bra fika.

Parkera gärna vid Skavlötens utmärkta parkering som nu mera angörs från Arningeleden


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel