Nivå Längd 53 km Stigning 105 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 90% grus 10% asfalt
Start & Mål Jönköping Loop
Skapare Cykling Jönköping & Tobias Dahlberg
Fika
Nedkortning

Vägen över Älgafall är en av Jönköpings bästa grusväg för cykling. Denna runda erbjuder långa gruspartier och så fort du tagit dig ut från citykärnan håller du dig i princip hela tiden på fina grusvägar. Grusvägar som slingrar sig fram i varierat landskap, där passagen över Risbrodammen är en av höjdpunkterna.

Som variation kan du istället för att vika av från Älgafallsvägen följa den hela vägen till Olsbo för att därifrån sikta på den gamla banvallen längs med riksväg 40. Den leder tillbaka till Axamo blir en kortare runda om ca 4 mil.

Grusvägarna över Älgafall är grymt för en snabb runda eller ta några avstickare för en campout med bikepacking cykeln.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel