Nu i helgen gick AIM Challenge av stapeln uppe i Lindvallen i Sälen. Jessica Tegnér från Team Utan Gränser deltog i detta häftiga äventyr tillsammans med en kompis.

Jessicas racerapport från AIM Challenge:

Jag ville utmana mig, ha roligt och göra något helt annat något utöver de vanliga att bara cykla på snabbast möjliga tid. Att delta i AIM Challenge är något jag aldrig kommer glömma. Hade väntat på att vara med i tävlingen i 3 år så jag var rejält taggad vid start. Helt klart årets roligaste lopp så klart värt väntan.

AIM Challenge är en multisport tävling med lag på två personer som under 6 timmar ska ta så många kontroller som möjligt utav 60 utplacerade.

Olika kontroller ger olika poäng beroende på svårighetsgrad och det är omöjligt att ta alla.

Man färdas till största delen med hjälp av sin mountainbike men också med löparskorna, i klättersele, paddlandes i kanot och vissa kontroller kräver att man får simmar ut till kontrollerna. Kartorna är hemliga fram till start.

Jag och Jim körde som ett lag i mixklassen, med enda målsättningen att ha grymt roligt! Vi hade inga mål vare sig med poäng eller antal plockade kontroller, utan gick ut för att ha riktigt roligt och samarbeta bra ihop.

Kl 10 gick starten vid Experium i Lindvallen och vi satte oss då ned för att lägga upp en rutt som passade oss och våra färdigheter. Vi valde att ta oss ned i full fart ned mot Sälenbyn för att ta de kontroller som låg längst bort för att sedan jobba oss mot målet. Efter ett skön utförslöpa blev det att ta upp vid Vasaloppsstarten och börja klättringen mot första kontrollen. Väl uppe blev det ytterligare klättring ca 20m upp i en mast där vår första kontroll satt. Benen kändes pigga och vi var igång. Följande kontroller låg i närområdet och det blev att allt från att fira sig ner i en damm, vada i ån, klättring upp i en gran och krypa in i vägtrummor, löpning med cykelskor i myren, klättra i ett vattenfall, paddla kanot för att nå ytterligare kontroller innan vi började stigningen mot Lindvallen igen. Nu började det kännas rejält i benen så vi tog det lugnt upp. På vägen upp tog vi några till kontroller vid en del vattendrag, vattnet var iskallt så det var skönt att svalka sig lite. Väl uppe i Lindvallen passade vi på att ta några kontroller som satt uppe i liftarna halvvägs upp i skidbacken, allt för att utmana benen lite till.

Efter detta begav vi oss till vår sista kontroll, som var att simma ut till en boj ca 30 m ut i en liten sjö bakom stugbyn. Då närmade sig klockan 16 så vi bestämde oss för att bege oss mot målet. (Kommer man in efter kl 16 så får man 30 poängs avdrag).

Efter 5 timmar och 44 minuter blev det målgång med 16 minuter till godo. Totalt fick vi ihop 1200Hm på de 20 kontroller vi tog och ca 65 km på cykel + några km löpning.

Grymt kul dag, galet rolig tävling!

Så gillar du äventyr tveka inte och anmäl dig till nästa år.

Tack Jim Malmström för att du läste kartan så bra.

Foton från AIM Challenge och Jim Malmström

Vill du hjälpa oss att hjälpa?

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.