Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Sebastian Eriksson

Familj: Landsväg Trek Domane 2.3, MTB Trek Remedy 9.8, Tempohoj Argon E117 och en hopfällbar Brompton när jag cyklar på stan.
Bor: Västerås och Åre
Cyklar: Landsväg och MTB

Gick med i TUG för att?
För att kunna bidra till en god sak samtidigt som jag får träningen, utvecklas och har riktigt kul på vägen.

När och hur började ditt intresse för cykling?
För fem år sedan genomförde jag min första Svenska Klassiker och hade precis köpt min första cykel. Det tog mig 16,5 plågsamma timmar runt pölen den gången. Jag undrar fortfarande idag varför jag inte slängde cykel efter dom där 16,5 timmarna.

Styrkor som cyklist?
Motivera mina lagkamrater.

Svagheter som cyklist?
En dag ska jag skaffa lite, styrka och uthållighet.

Mitt senaste cykellopp?
Ironman Kalmar.

Mitt nästa cykellopp
Inget bestämt i dagsläget.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Iceland 360.

Bästa musiken att träna till?
Ljudböcker.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Kommer inte ihåg, så för att ge ett godkänt svar i cykelsvägen så svarar jag något i carbon och dyrt som väger några gram mindre än om det vore i aluminium, men kostar mer än kokain.

Intressen utöver cyklingen?
Utöva de flesta sporter eller aktiviteter där man är aktiv. Bli överraskad av god mat. Hjälpa andra som behöver hjälp här i världen och massa nördiga dokumentärer och i skrivande stund rullar nya rön inom kvantfysik.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.