Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Oskar Ågren

Familj: Sambo, tre barn och massa cyklar.
Bor: Huddinge
Cyklar: Landsväg

Gick med i TUG för att?
Blev tillfrågad 2015 om jag ville cykla Vätterundan, frågade sambon om hon inte också ville cykla Vätternrundan och så blev det.

När och hur började ditt intresse för cykling?
När jag var ung var det ett transportmedel. Efter skolan började jag jobba och tänkte inte så mycket på cykling. 2007 så bytte jag jobb och behövde komma igång med träningen igen. Det tog ca 30 minuter att cykla till jobbet 1,15 timmar att åka kommunalt och med bil 25 minuter. Efter det har det bara rullat på.

Styrkor som cyklist?
Snäll och stark.

Svagheter som cyklist?
För snäll.

Mitt senaste cykellopp?
Vätternrundan 2018 som gjordes på 7 tim och 23 min.

Mitt nästa cykellopp
Vet inte än.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Oj, då jag är en tung cyklist så är inte de långa uppförslutorns mina favoritbackar. Paris-Roubaix och något Brevet är intressant, skulle vilja cykla något lopp i Europa i framtiden.

Bästa musiken att träna till?
Tränar jag ute, så lite störande moment som möjligt. Inne så kommer musiken i de träningsvideos jag kör och de minns jag ej.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Ringklocka.

Intressen utöver cyklingen?
Familjen.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.