Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Magnus Emanuel

Familj: Cyklande singel
Bor: Åkersberga
Cyklar: Landsväg, MTB och Cyclocross

Gick med i TUG för att?
Flera av mina cyklande vänner är och var med och startade TUG och 2017 gick jag med för att jag ville göra ett nytt försök att köra Vätternrundan på en respektabel tid. Dessutom peppar det mig att cykla för en god sak.

När och hur började ditt intresse för cykling?
Allt började 2012 med att jag vann en plats i Cykelvasan i en tävling på jobbet. Jag höll i stort sett bara på med löpning och ägde ingen cykel. Köpte mig en i efterhand riktigt usel MTB på Cykelringen för 3000 kr. Men den tog mig genom Cykelvasan på 4:38, trots att jag fick stanna och plocka upp saker som lossnade på cykeln. Överlycklig över att ha klarat av Cykelvasan, så började sedan intresset för cykling sakta växa och cykelparken med det.

Styrkor som cyklist?
Seg rackare som klarar att hålla samma tempo länge, bara det är någorlunda jämnt.

Svagheter som cyklist?
Hatar ryckiga klungkörningar. Det gör en annars glad prick trött och sur.

Mitt senaste cykellopp?
Siljan Runt

Mitt nästa cykellopp?
Kanske Engelbrektsturen, annars blir det Cykelvasan.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Gran Fondo New York. Annars har jag en dröm om att cykla MTB över Alperna.

Bästa musiken att träna till?
All typ av dunka dunka musik.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
En svart cykelkeps med skärmtexten mèrde. (skit på franska)

Intressen utöver cyklingen?
I mina drömmar är jag trädgårdsmästare, eftersom jag älskar att fixa med min och andras trädgårdar. Annars tycker jag om mat, vin och bilar från Italien, även om jag just nu kör Brittiskt. Har dock ägt sju Alfa Romeos, en Fiat 500 och en Abarth 500.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.