Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Karolina Wicksén Jackson-Ward

Familj: Tre döttrar och en portugisisk vattenhund
Bor: Stockholm innerstad
Cyklar: Landsväg och triathlon

Gick med i TUG för att
Reser till Mallis med ett gäng glada triatleter varje år och fick där nys om Team utan gränser. Eftersom jag redan stöder Läkare utan gränser och sökte ett bra gäng att cykla landsväg med så gillade jag konceptet.

När och hur började ditt intresse för cykling?
Jag körde mitt första triathlon på skoj 2009 men blev helt såld på konceptet. Så enormt roligt och en härlig gemenskap. Cyklingen kom som en följd av det. Krigade mig igenom min första Vätternrunda 2010 på 16 timmar ? och bestämde där och då att cykling var helt uteslutet för mig. Men jag ville fortsätta med triathlon och gjorde comeback i Stockholm 2011. Sen har det bara rullat på…

Styrkor som cyklist?
Glädje och uthållighet. Älskar uppförsbackar!

Svagheter som cyklist?
Ogillar dåligt väder.

Mitt senaste cykellopp?
Vätternrundan 2018.

Mitt nästa cykellopp
Troligen Roslagshösten.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Ironman Hawaii ? på cykel något Haute Route lopp – gärna i Alperna.

Bästa musiken att träna till?
Stämsång i klungan! Om jag tränar ensam gillar jag att lyssna på någon podd eller bok på distanspass, tung house/techno/rap/rock om jag kör intervaller.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Nya glasögon och slang.

Intressen utöver cyklingen?
Triathlon, yoga, matlagning, kultur, vin, solsken, böcker, trädgård och handarbete.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.Sommar