Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Johan Lilja

Familj: Fru och två döttrar
Bor: Sköndal
Cyklar: Landsväg och MTB

Gick med i TUG för att?
Jag är en av dom som var med och hjälpte till när TUG startades inför säsongen 2015 och är även med fortfarande och drar lite i trådarna bakom. Den fina sammanhållningen och goda stämningen som finns i TUG är starkt bidragande orsaker till att jag stannar kvar. Och så att vi cyklar för en god sak känns också väldigt bra.

När och hur började ditt intresse för cykling?
Cyklingen har funnits med mest hela tiden och jag körde några motionslopp på en gammal tung hybrid innan jag 2003 köpte min första racer inför min första start i Vätternrundan samma år. Vätternrundan har jag kört varje år sen dess men även många andra roliga lopp. Numera tycker jag det är minst lika kul att cykla MTB också så det blir lite av varje.

Styrkor som cyklist?
Jag är en bra och säker klungcyklist. Bra på att hålla jämt tempo och kunna sätta “laget före jaget” när det behövs.

Svagheter som cyklist?
Ibland kan jag missa att stoppa i mig tillräcklig mängd energi och vätska i tid under längre lopp och träningar.

Mitt senaste cykellopp?
Bollnäsrundan

Mitt nästa cykellopp
Cykelvasan

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Något av de klassiska loppen nere i Europa med en massa höjdmeter skulle vara kul att genomföra någon gång.

Bästa musiken att träna till?
Utomhus föredrar jag vindbrus, fågelsång och ljudet av andra cyklar. Men inomhus får det gärna vara något med lite fart i.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Inte något mera avancerat än lite förbrukningsmaterial, såsom slangar och bromsklossar.

Intressen utöver cyklingen?
Jag gillar att röra på mig i allmänhet och är gärna utomhus. Båtåkning på sommaren och skidåkning på vintern tycker jag är kul.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.