Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Johan Hübner

Familj: Hustru och två pojkar
Bor: Gärdet i Stockholm
Cyklar: Landsväg, MTB och Cyclocross.

Gick med i TUG för att?
Man kanske kan säga att Team Utan Gränser kom till mig. Jag var med och startade teamet och senare klubben 2014.

När och hur började ditt intresse för cykling?
Jag vet inte faktiskt. Pappa gillade cyklar, och när jag fyllde moppe så fick jag en Nishiki Road Master med 10 växlar (har kvar den – men den är en fixie/SS idag). Dessutom gick jag på ett GP-lopp i Falun på åttiotalet. Så cykling har alltid funnits där, som transportmedel och som cyklingsfan. Motionscykla började jag med 2007.

Styrkor som cyklist?
Glad och trevlig. Det verkar som om jag är uppskattad att ha med i klungan. Ganska bra på platten och nedför. I övrigt inga riktiga styrkor.

Svagheter som cyklist?
Uppför – kommer aldrig bli bra uppför, men samtidigt gillar jag verkligen att klättra om det är långt och ganska jämn lutning.

Mitt senaste cykellopp?
Siljan runt.

Mitt nästa cykellopp
Cykelvasan.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Vet inte om jag har några drömmar – kanske mer mardrömmar över saker jag egentligen vill göra. Mont Ventoux står nog högst på den listan. I eget tempo dock.

Bästa musiken att träna till?
Ute: The Sound of Silence – inte låten alltså. Inne: jag gillar att träna till goth och EBM.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
En begagnad värsting-MTB.

Intressen utöver cyklingen?
Jag gillar musik, vin, god mat (de två senare kräver cykling) och dessutom att hänga med mina barn och min fru.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.