Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Jessica Tegnér

Familj: Singel + 2 fina gudsöner
Bor: Hammarby Sjöstad, Stockholm
Cyklar: Landsväg och MTB

Gick med i TUG för att?
Blev inbjuden av en tidigare medlem 2015. Cyklade mitt första lopp med TUG 2016 och tyckte det var ett härligt gäng med fin gemenskap, samt att det gör gott i hjärtat att få möjligheten att cykla för ett gott ändamål.

När och hur började ditt intresse för cykling?
Med både en mamma och en pappa med stort cykelintresse så var det många cykelsemestrar som liten, så intresset för cykling började tidigt. Cyklade mest MTB fram till 30-års åldern, sen ökade intresset för landsväg. Köpte min första racer 2012 och började då med gruppcykling och sedan dess har cyklarna blivit allt dyrare och loppen allt fler. Har senaste året börjat intressera mig för ledarskap inom cykling.

Styrkor som cyklist?
Pannben och stark nedför. Glad och skrattar mycket.

Svagheter som cyklist?
Uppför – jobbar just nu hårt för att både bli starkare och snabbare.

Mitt senaste cykellopp?
För 3:e året i rad körde jag Ride of Hope från Umeå till Stockholm och veckan efter det Cykelvasan.

Mitt nästa cykellopp
Inget bestämt, men vi får se vad jag känner för framöver.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Nove Colli och Maratona dles Dolomites i Italien för att utmana mig rejält både i branta och långa backar, ser det som en härlig nästa utmaning att ta sig an.

Bästa musiken att träna till?
Citerar en annan klubbmedlem: Suset av vinden, fågelkvitter. Ljudet av sin egen puls ?

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Ett par Enve hjul.

Intressen utöver cyklingen?
Att vara ute i naturen, paddla kajak, skidor helst nedför och i Alperna, ridning, resa till nya platser och inredning för att nämna några.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.