Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Gerry Askefalk TUG

Gerry Askefalk

Familj: Ja, partner och 7 barn
Bor: Boo
Cyklar: Landsväg, MTB och Cyclocross

Gick med i TUG för att?
En väninna åker ut på sin åttonde tur med MSF (Médecins Sans Frontières) snart och att cykla för TUG är mitt blygsamma sätt att hedra dem och henne.

Médecins Sans Frontière = Läkare Utan Gränser

När och hur började ditt intresse för cykling?
Köpte min första 10 växlade världsmästarcykel när jag var 14, för pengar jag tjänat på sommarlovet. Känslan av lycka var fantastisk. 2013 kom intresset sedan åter och jag började med pendling, blev biten och började cykla med Fredrikshof.

Styrkor som cyklist?
Pannben, koll på rutter och cykeln.

Svagheter som cyklist?
För tung för bergen, som jag älskar.

Mitt senaste cykellopp?
T-banegirot.

Mitt nästa cykellopp?
Öland Fyr till fyr på grus.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Dirty Kanza, gravel 33 mil.

Bästa musiken att träna till?
Disco och rock.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
En Garmin RTL radar, för att bli säkrare på vägarna.

Intressen utöver cyklingen?
Segling, resor, dykning och champagne!

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.