Team Utan Gränser består 2018 av 86 cyklister och under sommaren får ni lära känna några av våra medlemmar lite mer genom ett sommarporträtt. Alla har fått samma frågor, men eftersom vi alla hittat TUG och charmen med cyklingen på olika sätt är svaren rätt olika, så följ vår sommarföljetong:

Alexander Carlsson

Bor: Telefonplan, Stockholm
Cyklar: Landsväg, MTB och Cyclocross

Gick med i TUG för att?
Umgås med likasinnade, utvecklas mer som cyklist och såklart för att samla in pengar till Läkare Utan Gränser och därmed bidra med någonting gott för världen.

När och hur började ditt intresse för cykling?
2013 köpte jag min första mountainbike, men hade ingen att cykla med. Provade att cykla Mörksuggejakten 2014 som slutade i en mindre katastrof med kedjebrott och två punkteringar och året därpå provade jag på Cykelvasan med alldeles för få mil i benen och fick en dålig tid. Efter det såldes cykeln ungefär samtidigt som jag började jobba på Fabege där jag träffade Robert Otterstål som övertalade mig att köpa en cykel igen. Året 2017 inleddes med cykelpendling från nacka-kungsholmen 1-2 ggr/veckan, en ny mountainbike köptes och revansch på cykelvasan bokades in. Sagt och gjort kapades 1 timme och 50 minuter från min premiärtid på cykelvasan och självförtroendet och passionen för cykling var tillbaka på riktigt.

Styrkor som cyklist?
Snabb utför, både på asfalt och i skogen. Och såklart mästare på det där med cykelfik.

Svagheter som cyklist?
Svag uppför. Vilket jag vet om och vet att jag borde träna på.

Mitt senaste cykellopp?
Lidingö MTB

Mitt nästa cykellopp
Cykelvasan inbokad, men kommer stoppa in ett eller två lopp till under sommaren.

Ett drömlopp som jag skulle vilja genomföra?
Ett längre mountainbikelopp i team med en god vän vore spännande.

Bästa musiken att träna till?
Fågelkvitter, vindsus och däckens kontakt mot underlaget. Suset som uppstår när man cyklar i klunga är mäktigt.

Min senast köpta cykelrelaterade pryl var en?
Cykelstrumpor och Muc-off (tvättprylar).

Intressen utöver cyklingen?
Umgås med vänner, naturen, båtar, fiske livet på landet, osv.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.