För åttonde året i rad pågår just nu Rapha 500 Festive. Det är en utmaning som går ut på att man ska cykla 500 km mellan julafton och nyårsafton. Den pågår samtidigt över hela världen, vilket innebär att cyklisterna runt vår planet har rätt olika förutsättningar.

Team Utan Gränser har i skrivande stund två stycken deltagare som tagit sig an denna utmaning.

Tobias Wallenqvist

Den första är Tobias från Östersund som representerar teamets norra sektion som haft en jättekall start och sedan lite mildväder som gjort det ordentligt tungcyklat i snön. Tobias har kört denna utmaning tidigare och har planerat sin cykling dag för dag enligt ett Facebookinlägg strax innan jul. Tobias som även tävlar i MTB har en Facebooksida som du kan följa.

Så här tänker Tobias fördela de 500 km. Och några dagar in i utmaningen som vi är nu, så har han hållit sig till sitt schema nedan.

24 – 65km
25 – 65km
26 – 80km
27 – 65km
28 – 80km
29 – 65km
30 – 65km
31 – 40km

Här är lite blandade bilder från Tobias:

Tom-Erik Urø

Den andra deltagaren är Tom-Erik som är från Sollentuna och som också startade utmaningen på julafton. Även om Stockholm ligger ca 55 mil söder om Östersund, så började veckan med svinkallt väder även i Stockholm. Det har inte varit lättcyklat i Stockholm heller med moddiga vägar, speciellt på det mindre vägnätet som man gärna håller sig på som cyklist.

Tom-Erik har cyklat en aningen kortare distanser, än Tobias. Men det lär han ta igen med råge gissar vi, då han kommer köra resten av utmaningen på Mallorca som har rätt mycket trevligare cykelväder än Sverige just nu.

Här är lite blandade bilder från Tom-Erik:

Vi i Team Utan Gränser hejar på våra Rapha 500 Festive deltagare och håller tummarna för att ni har viljan och styrkan att köra hela vägen in i mål.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.